Нова зима грядэ...

Тамара Крячко
  использован Кубанский суржик.

Нова зима грядэ,
Тэпли журкы надиным,
Пидымо от людэй
Дали, до Украины.
Дэсь там моя ридня,
Дэсь там мои пынёчкы,
Хаты пры ясынях,
Свичкы посэрэд ночкы.
Пидымо ты и я
Хочиш зустриться с нэнькой?
Пидымо до вояк,
Пидымо до риднэнькых..
Довго будэм йидты,
Зносятця вси ботинкы...
Дэсь там мои крысты,
Дэсь там мои былынкы.
 
Украинский вариант, Галина Ткачук.
Нова зима гряде,
Теплi бурки надiним,
Пiдемо вiд людей
Далi до Украiни.
Десь там моя рiдня,
Десь там моi пеньочки,
Хати при ясенях,
Свiчки посеред нiчки.
Пiдемо ти i я,
Хочиш зустрiти неньку?
Пiдемо до вояк,
Пiдемо до рiдненьких...
Довго будемо йти,
Зносяться всi ботiнки,
Десь там моi хрести,
Десь там моi билинки