Каламбур на беларускай мове - 59

Леонид Ганчаров
Каламбур Іры пра засыхаючую тую

Кажа мне ў слязах РАЗ  ТУЯ:
"Сохну, Іра, не  РАСТУ  Я!..
Згубіць сонца злы   ЖАР   ТУЮ,
Памажы, я  НЕ   ЖАРТУЮ.
Палівай жа, ІРА, ТУЮ!.."

...І   РАТУЮ   ТУЮ   ТУЮ.


*****
Каламбур Иры о засыхающей туе


Говорит мне в слезах раз  туя:
"Сохну, Ира, не расту я!..
Погубит солнца злой жар тую,
Помоги, я не шучу.
Поливай же, Ира, тую!.."

... И спасаю тую  ту.