От жена роден

Радко Стоянов 2
Отдавна Шекспир го е казал,
че всеки от жена роден,
в капана на жена е влязъл,
от нейната любов пленен.

Така и аз без теб не мога
дори един единствен ден
и тихо моля се на Бога
да бъдеш винаги до мен.

Животът ми е глух и беден
без твоя мил вълшебен зов.
Животът ми е ден последен
без слънчевата ти любов!

Ела и дай ми своя ден!
И аз съм от жена роден!