На Iвана на Купала

Наюшка
На  Iвана на Купала
Небо землю купало.
Небо землю купало,
В зелен-лIто одягало.
       В зелен-лIто одягало
      Наречену прикрашало,
      ОбIймало, цIлувало,
     КвIти в коси заплIтало.
А як прийде тиха осIнь –
ПожовтIють  тIї коси.
Упадуть холоднI роси,
ПосивIє неба просинь…
      Поки осIнь не настала,
      Зимно, холодно не стало,
      НIжно-нIжно на Купала
      Небо землю купало.