Июнь лета. укр

Людмила Петрук
Червень літа
З яких картин списали червень літа,-
Цей простір небосхилів у шовках?
Червоне по впліталося у синє
Та розлилося піснею в гаях...

Безкрає небо наче вищим стало,-
Там загубилась ластівка в вітрах...
А літо тепле море колисало
Та обіймало скелі в берегах...

Рожевий диск скотився вже на захід,-
Упав за обрій, в інший вимір дня...
Та моє  серце  щось таке сказало, -
Що затремтіла скрипка скрипаля.


Смуглявий вечір падав на долини,
Скидав росу на трави і кущі...
А на струні сріблясто-говірливій
Мелодії звучали і пісні....