Вiцябскi базар

Иосиф Беганский
Вось ён, Віцябскі базар,
С краскамі і цветам,
І кіпіць, як самавар,
Гэта свята летам.

Песні рвуцца ў палёт
І ляцяць да неба,
Гэта шлягер на узлёт,
Радавацца трэба.

Тут усе сябры, браты,
Розныя Краіны,
Але самай лепшай ты,
Наша гаспадыня.

Усміхнуся зараз ёй:
- Ты зрабіла свята!
Тут цяпло душы тваёй,
Вось якая плата!