От виното по - силна е любовта

Радко Стоянов 2
ВЪЗЛЮБЕНИЯТ
    1

Прекрасна си, моя вълшебнице бяла!
Дойди, гълъбице, при мене сега!
Земята за пролет е вече запяла,
отхвърлила своята зимна тъга.

Цветята разпукват събудени пъпки,
на птиците чува се нежният глас.
Надеждата идва със радостни стъпки
и време за обич настава за нас!

Лицето ти искам да видя свенливо,
гласа ти да чуя кристален, звънлив!
Сърцето ти искам да бъде щастливо,
животът - усмихнат, блажен и красив!

И Бог да те води по светли пътеки,
да жънеш плода на добрите дела!
И вярата своя да пазиш навеки!
При мене със обич и нежност ела!


ВЪЗЛЮБЕНАТА
    1

Любимият идва, гласът му се чува,
отеква сред хълмове, буйни гори.
Сърцето ми трепетно вече лудува,
жадува за обич и светли зари.

За мене, любими, си кипрова китка
и смирна сред моите млади гърди!
Ах, колко е сладостна твойта напитка!
Надежда и вяра за мене бъди!

Под твоята сянка желая да седна,
да стана саронова роза и крем!
В очите ти ясни с любов да погледна,
с целувки вълните горещи да спрем!

Подкрепа ми дайте и вино пенливо,
разхлада ми дайте от ябълков сок!
О, аз изнемогвам, сърцето щастливо
за моя възлюбен е светъл оброк!