Безцiнний дар

Канареечка
Ніщо не вічне на планеті нашій грішній,
Ні сміх, ні плач, ні смерть, ані життя.
Майбутнє промайне - як і колишнє,
З минулого - не буде вороття.

Погаслий день замінить ніч,
І знов світанок наступний день запалює одраз.
Було насамперед, а стало - наостанок,
Все змінює на цій землі невпинний час.

І в русі тому дні, години, навіть миті
Призначення в нас мають лиш для того,
Щоб і думки, й життя все присвятити
Спасінню душ своїх й стремлінню до святого.
           ***
В земнім житті нема ціннішого нічого,
цінніш за час...
Що нам даровано від Бога.

22.08.2001р.