Възлюбената - 3

Радко Стоянов 2
О, прегърни ме с ръцете си, властните!
Пий ми от устните мед и нектар!
Нека целувките - силните, страстните,
ни разтопят в ослепителна жар!

Като печат ме сложи на сърцето си!
Никой не може да спре любовта!
Като звезда я носи на гърдите си -
по- силна тя е дори от смъртта!

Виж как изгарям сега в преизподнята -
ще ме погуби докрай ревността.
Даже реката - и най - пълноводната,
не ще угаси от пожар любовта!

Бързай, любими, очаквам те пламнала!
Бързай и с обич при мене ела,
че любовта ми е буйно разцъфнала,
жадни за ласки са наште тела!