Стою в задум

Надежда Рубан
  Стою  в  задумі.

Пливуть  по  небу  хмари,
Схилилось  сонце  до  землі,
Вже  зернові  з  полів  зібрали,
В  політ  зібрались  журавлі.

Стою  в  задумі  я  глибокій,
Гортаю  сторінки  буття,
На  роздоріжжях  двох,  широких,
На  межі  щастя  і  життя.

Вдуші  ще  цвіту  молодого,
А  в  скронях  осені  закат,
Сувоїв  щастя  золотого,
Не  розгорнути  вже  в  стократ.

Хай  доля  ще  мені  пророче,
Ще  хочу  гаряче  кохати,
Плеча  надійного  я  хочу,
Та  тільки  де  такого  взяти?

Роки  тихенько  пролетіли,
Сплівши  прядево  морщин,
Ох  де  ж  мій  сокіл  яснокрилий?
Де  мій  найкращий  із  мужчин?..

  автор:  Н.П.Рубан.