Картина осен

Надежда Рубан
    Картина  осені.


Роси  впали  зрання
На  стерню  від  жита,
Вже  рілля  у  полі
Дощиком  обмита.

Вже картину  саду
Осінь  в  краски  пише,
Павутинку  ззаду
Вітерець  колише.

І  пливуть  по  небу
Хмари  чорно-сірі,
Листопад  зустрічають
Хризантеми  білі.

День  похмурий  з  вітром
Листям  шлях  латає,
Всі  поля  й  діброви
В  туман  огортає.

На  цю  всю  картину
З  сумом  споглядаю,
Останній  вечір  й  днину
З  Жовтнем  скоротаю.

автор:  Н.П. Рубан.