Лiто-лiтечко

Зарема Петрунько
Літо-літечко на середині,
А синоптики попередили,
Щоб до спеки всі готувалися,
Та від сонечка захищалися.
Але спека десь забарилася,
Мабуть, з дощиком посварилася.
Тому й пестить нас сонце лагідне,
В громовицю дощ тішить-радує.
На середині літо-літечко,
Сонце високо – жовта квіточка.
От би цілий рік так трималося,
В теплих променях все купалося.
Та спливають зими із веснами,
Стрілки коло за колом накреслили.
Щира дяка тобі, літо красне,
Довше, довше побудь з нами, ясне!