Наймил ш гост

Надежда Рубан
            

Обмиті  росою  кришталя
Покриваються  листям  каштани,
У  віконце  моє  заглядають
Вітками  привітно  вітають.

У  весни  на  все  свої  плани
Квітень  поринув  у  тумани,
Вже  трава  салатово  рясніє
Та  ще  трішки  холодочком  віє.

Квітень  лиш  основу  приготує
І  ладунки  у  дорогу  вже  ладує,
Йде  від  нас  у  вишитій  сорочці
Не  повернеться  вже  в  цьому  році.

Шикарно  вбраний  йде  на  зміну  Квітню,
Травень  в  пору  цю  весняно-літню,
Радість  і  тепло  приносить  скоро
Заквітчане  буде  всюди  поле.

Такий  гарний,  теплий,  милий  хлопчик
Як  весела  пташечка  горобчик,
Він  прилине, щоб  усіх  зігріти
Дарувати  нам  весняні  квіти.

В  пару  птахів  буде  обирати
Життя  нове  буде  вирувати,
Все  в  природі  буде  він  ласкати
Будуть  трави  пишні  виростати.

В  полонину  підуть  білі  вівці
Закує  зозуля  у  гаївці,
Зацвіте  смерека  в  полонині
Усміхнуться  квіти  горобини.

А  як  сили  будуть  покидати
То  на  зміну  Червень  буде  мчати,
Привезе  дарунків  він  ще  більше,
І  не  буде  всім  від  цього  гірше.

Цвіт  акації  впаде  додолу
Як  збереться  Травень  у  дорогу,
За  таким  теплим,  таким  любим,  таким  гарним
Сумувати  буду  я  за  Травнем!

8.04.13.