Пора передосiння

Любовь Берегиня
Відквітували липи в червні…
І літо котиться до осені…
Віддав кермо вже липень серпню…
Вже прохолодні ранки росяні…

Ще сонцем літа дні наповнені,
Не згасла квітів щира врода,
І падолиста жовті повені
Не накривали землю й воду…

Відьмачки очі у ожини…
Ще зеленіє гарбузиння…
Плоди ще жовті у шипшини, -
Це лиш пора передосіння…

Туман не повзав долі сивий…
Без жовтих плям густі діброви…
Тугі та кислі сизі сливи…
Ще не сказали айстри слово…

Зітхає вітер сумовито…
Хоч дні ще лагідні й прекрасні…
Чи він закоханий у літо? –
Тому й сумує передчасно?..

07.08.13