Нерозд лене кохання

Надежда Рубан
     Нерозділене  кохання.


Сходить  знову  з  ума  від  кохання  зима,
До  весни,  як  сонце пригріє
І  плаче  зима,  ручейками  вода
І  тане зима  і  аж  мліє.

І  від  краплів  тих  сліз,  прокидається  ліс
І  гаї  березові  плачуть
І  співають  пташки,  зеленіє  усе
Та  зима всього  цього  не  бачить.

І  не  бачить  весна залицяння  зими,
Все  навкруг  покривається  цвітом,
Бо  у  неї  кохання  є  інший  предмет,
Бо  весна  повінчана  з  літом.

А  літо  туманом  потішить  весну
І  відрощує  травами  коси,
Й  пшеницю  в  комори  ховає  рясну,
А  саме  то  закохане  в  осінь.

А  осінь  багата  і  щедра  усім,
Врожаї  видає  без  зупину,
Лиш  дощами  поплаче  за  літом  у  слід
Й  жадано  чекає  на  зиму!..


Автор: Н.П.Рубан.