Куди б стежки нас не водили

Надежда Рубан
 Куди  б  стежки  нас  не  водили.

Неначе  в  омут  з  головою,
Я  рину  в  запах  спілих  трав,
Не відаю, що  це  зі  мною?
Життя - дорога,  чи  обман?

Кружляє  вітер  понад  лісом,
Пустились  трави  у  танок,
Я  знов  стежиною  дитинства,
Біжу  до  школи  на  урок.

Там  перша  вчителька,  любима,
Знання  нам  літери  малює,
Й  ніхто  не  знав,  що  яснокрила,
Нам  Божка-доля  подарує...

Хтось  буде  з  нас  багатим  в  світі,
Хтось  буде  талановитий,
А  хтось  загубиться  у  мріях,
Хтось  буде  смутком  уповитий.

Куди  б  стежки  нас  не  водили,
Та  в  кожного  своя  дорога,
Яке  б  життя  ми  не  прожили,
В  кінці  прийдемо  всі  до  Бога!

Чи  в  горі  жили ,  чи  весело,
Життя - то  все  слова  пророчі,
Питання  в  тім,  що  принесемо?
Поставимо  що ?  ,  перед  його  очі?..

автор; Н.П.Рубан.