Р здвян свята

Надежда Рубан
       Різдвяні  свята.

Новий  рік  прийшов завзято,
Лиш  сніжочком   припорошив,
Він  приніс в  оселі  свято,
Й  подарунків  повний  кошик.

Ялинку  ще  привіз  кошлату,
Прикрасивши  у  гірлянди,
Пишна  пані  у  кімнатах,
Засвітилась,  як  брильянти.

Вже  вечеряти  сідаєм,
На  столі  кутя , узвари,
Коляда  всюди   лунає,
Лине  в  небо , аж  за  хмари.

Діти  ліплять бабу  в  сквері,
На склі  від  морозу  візерунки,
Вже  різдво  заходить  в  двері,
Під  ялинкою - подарунки.

Голос  коляди  лунає
З  усіх  горів  і  долин,
Христа  нині  прославляєм,
Бо  Господній  з  нами  син!

автор:  Н.П.Рубан.