Жаза Гурай Ярдиз...

Камалдин Ильясов Кашкентви
Хъуьрез рахаз  уьмуьр физвай зи шаддиз,
Камалдин  хьайиди туш гьич пашмандиз,
Гьикl фенай, яр,  масадан вун хазандиз,
Куьтягь тежер дерт аватуй ви чандиз.

Зи рикlиз хьиз ви рикlизни тlар хьурай,
Заз хьиз вазни и дуьньяни дар хьурай,
Куьтягь тежер кьван залан ваз пар хьурай,
Ахварайни  на дат1ана зи тlвар кьурай.

Аллагьди ваз жазаярни  гурай,  яр,
Вучиз на зи рикl авунай икьван  тlар,
Кlан я лугьуз хьайибур я тапарар,
Бахтун рикlиниз ви ягърай тlапlарар.