НА ТЕБ, ЖЕНА!

Радко Стоянов 2
Поклон дълбок на Теб, божествена Жена -
надежда на света за всички времена!

От Тебе мъдра, жива светлина извира,
огряваш Ти земята цяла и всемира!

Ти обич си,венец красив на любовта,
вълшебно биле,приказка на радостта!

Ти извор бистър си кристален на живота,
търпение велико,свято на Голгота!

Ти огън си небесен светъл, вдъхновен,
жадуван дъжд - живителен, благословен!

В сърцето Ти голямо грее добротата,
в очите ти щастливи пее красотата!

Ти вяра светла си и пристан, и закрила,
магия нежна, бяла, с чудодейна сила!

Поклон дълбок на Теб,божествена Жена,
надежда на света за всички времена!