Lucky by Graeme King

Фарид Шамгулов
                LUCKY

My lucky numbers let me down again,
I needed number seven, but it came out number ten,
it happens every week, it's no surprise,
for fifty years I've played the game and never won a prize.
My wife confessed she wanted a divorce,
she'd met another man who owned a mansion and a horse,
I watched her drive away without a sound,
it's deja vu for me, this was my seventh time around.

My seven children send me emails now,
I'd answer them politely, but I can't remember how,
it seems to me it's all a little game,
comparing all their messages reveals they're all the same.

My car broke down beside the interstate,
it's running now on seven cylinders, instead of eight,
I'm passed by all the buses and the trucks,
the quote for the repairs came out at seven thousand bucks.

The cat had seven kittens late last week,
I put them in a bag and went to throw them in the creek,
a council ranger stopped me just in time,
and now I'm doing seven years for vicious feline crime.
                ***
              Грими Кинг
              (Австралия)
              СЧАСТЛИВЧИК

Вновь не сработало счастливое число:
Семёрку ждал - с десяткой повезло б!
Так каждую неделю не везёт,
Лет пятьдесят играю - всё пролёт!

Жена призналась: я не нужен, есть другой;
Имеет особняк, коня - карман видно тугой.
Я на её отъезд взирал без звука:
Вновь дежа вю - седьмая уж разлука.

Имэйлы* мне прислали семь моих детей,
Учтиво отвечал им, без затей.
Их письма были меж собой похожи,
Казались маленькой игрой - одно и то же...

Мой кар разбился рядом с трассой федеральной:
Вместо восьми цилиндров - семь трудяг нормальных.
Я обгонял автобусы и фуры...
Семь тысяч баксов лишь ремонт; был долго хмурым.

На той неделе дар от кошки - семь котят!
Сложил в мешок, пошёл к реке - пусть не пищат.
Но рейнджер** план прервал - сорвалось исполненье.
Семь лет впаяли за кошачье преступленье!
                ***
Примечания: 1. Имэйл (от англ. «e-mail») — зд. письмо по
электронной почте. 2. Рейнджер - зд. конный полицейский.