I Ви прийшли даремно...

Ирина Иммер
Чого шукаєте в мені
Серед долонь, очей, волосся?
Там сплять кораблики на дні
Того, що з кимось не збулося.

Серед зірок, як поміж риб,
Моє колишеться майбутнє.
П’ять ніжних Сцилл і п’ять Харибд
Я простягну до Вас у сутінь.

А Овен в золотім руні
Й солодкі хатки з марципану –
Це те, чого нема в мені.
І Ви прийшли даремно, пане.

До Вас душею не впаду,
Але не слід себе карати –
Ви не були в моїм саду
У час осінньої утрати.