Маковея

Надежда Рубан
             
Стерня  жовтіє  наче  збрита
Росою  і  дощем  обмита,
Прийшли  три  Спаси  пречудові
У  серпні  на  краєчку  літа.

Вже  в  мандрівку  готові  стрижі
Знов  дарують  сади  врожаї,
До  комори  ховаю  пшеницю  рясну
А  ніби  вчора  зустрічали  весну.

Погода  готова  на  нові  приколи
Вже  запаску  готують  бджолині  рої,
І  по  стежці  життя – до  рідної  школи
Підуть  вперше  малі  школярі.

24.08.13 р.
автор; Н.П.Рубан.