Каламбур на беларускай мове - 67

Леонид Ганчаров
Каламбур гаспадара агарода пра агароднае пудзіла


Пу'дзіла  АГАРОДНАЕ
Птушак  умела   ПУ'ДЗІЛА.
Мне ж яно, АГА, РО'ДНАЕ -
Мілае добрае  ПУ'ДЗІЛА. 
******
Каламбур хозяина огорода про огородное пугало

ПУгало огородное
Птиц умело пугАло.
Мне же оно, ага, роднОе -
Милое доброе пУгало.