Повела у таночок

Надежда Рубан
      Чаклунка.

Уже  під  стріхою  в  дворі
Гніздо  своє  вартують  оси,
Вже  ниву  збрили  косарі
Лягли  вже  трави  у  покоси.

Веселка  умилась  дощами
Тумани  пустили  опару,
Дітлахи  накрившись  плащами
Женуть  на  толоку  отару.

Голголять  з  потомством  ворони
Регочуть  у  лузі  сороки,
В  позицію  став  оборони
Лелека  на  даху  одинокий.

Промчало  вже  літо  наче  з  трампліна
Й  на  осінь  уже  повертає,
Намочившись  в  росі  по-коліна
Чаклунка  чар-зілля  збирає.

І  сплівши  із  квітів  віночок
У  ніч  на  Івана - купала,
Запросивши  хлопців  в  таночок
Від  мене   коханого    украла.

З  папороті  шлях  устелила
Повела  чорнобривого  в хащі,
Зеленою  ряскою  вкрила
Пропав  мій  коханий  нізащо...

26.08.13 р.
автор: Н.П.Рубан