Су та життя

Надежда Рубан
       Суєта  життя.

Біжу,  біжу ,  враз  спотикаюсь
І  падаю.. лежу.. та  помаленьку  підіймаюсь
І  знов  на  фініш  повертаюсь.
І  так  вдесяте  за  сезон,
Біжу  я  стежкою  життя -
То  навпростець,  то  навмання,
То  повертаюсь  знов  і  знов
На  стежку  каяття.

Лежу  в  долині - ногами  вгору
Вдивляюся  в  пророчі  сни,
То  просинаюсь - якраз  у  пору
Промінчиком  сонця  у  весни.

Всі  сили  погані  своєї  душі
Я  кину  в  вогонь  розгорівших  кострів,
Замерзлого  серця  розтоплю  я  лід
І  випливу  знову  з  глибини  морів…