Л та мо

Надежда Рубан
        Літа  мої.

Ой  де  ж  та  долинка ?
І  де  ж  та  годинка?
І  той  кінь  вороний?
Поскакав  він  у  поле -
У  поле  широке
Забравши  з  собою  кохання  моє.

Ой  де  ж  тії  ніченьки
І  білесенькі  дні ?
Давно  поскакали  за  синії  гори 
На  буланім  коні.

Піду  за  поля  і  долини
За  пишні  гаї,
І  буду  просити  вернутись
Мої  літа  молоді.

Буду  довго  стояти
Десь  там  на  кедровім  мості,
І  буду  довго  чекати
Літа  мої  в  гості.

А  коли  вони  повернуться
Закличу  до  великої  хати,
Запрошу  за  столи  їх  дубові
І  буду  я  їх  шанувати.

Я  вірю, вони  повернуться
 У  теплі  осінні  дні,
І  буду  я  їх  зустрічати
На  орловськім  білім  коні …

10.10.11