Каламбур на беларускай мове - 68

Леонид Ганчаров
Каламбур пра каваля і яго жонку-ласуху

Жыў каваль: ці спаў, ці еў ён,  ЦІ  КАВАЎ -
Увесь час за жонкай Валей   ЦІКАВАЎ.
Прапаноўвалі мужчыны   ЧАСТА  ВАЛІ
СаладосцІ, імі Валю   ЧАСТАВАЛІ.
****

Каламбур про кузнеца и его жену-сладкоежку

Жил кузнец: спал ли, ел ли он или ковал -
Всё время за женой Валей следил.
Предлагали мужчины часто Вале
Сладости, ими Валю угощали.