1551 - Those - dying then, knew where they went

Эмили Дикинсон -Алекс Грибанов
Кто умирал,
Тот путь свой знал –
Он вел к руке Господней,
Но ампутирована та рука –
Не сыщешь Бога сегодня.

Безверье наш век свело
К полнейшему умаленью –
Лучше блуждающий огонек,
Чем вовсе без освещенья.


Those - dying then,
Knew where they went -
They went to God's Right Hand -
That Hand is amputated now
And God cannot be found -

The abdication of Belief
Makes the Behavior small -
Better an ignis fatuus
Than no illume at all -