Що ти отримав?

Бодегита
ти бачив, як розгорається день у тебе за спиною
як парус човна наповнюється повітрям, що рот курця - слиною
ти бачив піраміду Хеопса - величний шмат каміню трикутної форми
й пустелю - таку самотню, і у своїй самотності навдивовижу беззбройну.

ти бачив ocean безкраїй десь на узбережжі ФлоридИ
й начхати тобі, що американські мрії страждали -
аби тільки милувати око тим краєвидом.

ти бачив відому вежу Парижу
і, за словами людей, можеш спокійно тепер помирати
хочеш, вени собі переріж - ніхто тебе не засудить 
раз ти це бачив - маєш право себе вбивати

ти зустрічав різні складнощі, пригоди, людські характери
долав перешкоди, ні хвилини перед тим не вагаючись
але випустив з поля зору речі іншого ступіню важкості
як людина, що волею долі обирає роботу не за призначенням

ти запитував себе, чому згодився на таке існування
чому брав тільки те, що легше й краще було носити
чому, окрім вражень, нічого в житті не надбав
та й ті немає з ким розділити...