Но если это тот... -пер. М. Шандурковой

Людмила 31
Но если это тот, кто нужен мне,
Кто истину хранит в земном и бренном теле,
И если он меня сейчас не ждет,
Что делать мне с моей надеждой, в самом деле?

Ведь пела, танцевала и молилась
Я перед образом, храня его на сердце...
Теперь вот крылья птицы опустились,
Закрылась приоткрытая мне дверца...

----
http://www.stihi.ru/2013/01/18/3549

Ако той - истинският Если он - настоящий
Мария Шандуркова
***

Ако той - истинският, земният,
от плът и кръв,
когото обичам,
отвърне от мене очи,
какво ще правя с песните,
узрели в моето сърце,
какво ще правя с ръцете си,
които го възхваляваха в танци,
какво ще правя с очите си,
които не се умориха да чакат?

***