Найкраща краiна

Лиана Халоша
Україна - найкраща країна!

За синіми морями, за дальніми горами
Багато пречудових країн на світі є.
Та я люблю Вкраїну, найкращую країну
Для мене, бо ясненько тут сонечко встає.

Лани широкополі, по сторонах - тополі,
Полісся лісом манить - як тут гаї шумлять!
А степ - безмежний, пишний! Ну а полтавські вишні?
Що можна із цією красою порівнять?

Дніпро-Славута сивий завжди такий красивий,
Трудар невтомний води до моря відганя.
Так, я люблю Вкраїну, і мову солов`їну,
І, вийшовши у поле, крокую навмання.

А світ чарівний манить, красою очі вабить,
І гори десь синіють, і хочеться співать.
Ах, мила і чарівна, прекрасна Україно,
Твої простори рідні так хочу обійнять!