Хотелось мысленно прийти. Светлана Мурашева

Радко Стоянов 2
Хотелось мысленно прийти
И незаметно постучаться.
От одиночества спасти -
С тобою мысленно остаться....

Прервать агонию души,
Что раскололась безнадежно.
Ты только мысленно скажи,
А я отвечу односложно....

Не стану мучить я звонок,
Подумаешь, что чья-то шалость.
Открой лишь мысленно замок, -
И грусть уйдет, а я останусь....


ИСКА МИ СЕ МИСЛЕНО ДА ДОЙДА

Превод: Радко Стоянов

Аз мислено ще дойда тук,
невидимо ще ти почукам -
от самота ще те спася,
със тебе мислено ще бъда.

В душа, разкъсвана от жал,
агонията ще прекъсна.
Ти само мислено кажи,
а аз ще ти отвърна ясно.

Не ще се мъча да звъня,
ще кажеш, че шега си правя.
Ти мислено ми отвори
и мъката ще си отиде.