А ти стоиш и чакаш

Радко Стоянов 2
Небето над ограбена България
виси като ръждив дамоклев меч.
Заложници сме на съдба – лотария
и пътят ни не води надалеч.

Текат по гнили, немощни артерии
омраза, разделение и жлъч.
Разлагат ни зловонните бактерии
и няма от надежда светъл лъч.

Изчезва бързо българската нация,
проблемите етнически горят…
Грабители ни смучат на ротация
и най- брутално ще ни продадат.

А ти стоиш и чакаш пак Месията
летаргията да ти изцери?!
Очаква те единствено робията,
която, срамно, сам си подари…

Вземи в ръцете си гнева и вярата,
в единството се крие мъдростта.
И нека гордостта ти славна, старата,
възвърне на сърцето ти мощта!