Земле моя

Мыкола Ковальчук
Земле моя, незрівнянне твоє буйноцвіття:
Спілі лани золотяться, мов сонце горить,
Плеса Дніпра і зелені Карпат верховіття,
Й неба високого світла, прозора блакить.

Приспів:
Ти розквітай на весь світ, дорога Україно,
Шлях твій проліг у ясне майбуття.
Врода твоя, що буяє під сонцем привільно,
Вабить й чарує мене все життя.

Земле моя, бачу ранок в серпанку барвистім.
Сонце ясне рано-вранці до праці встає.
Пахне земля так чаруюче рідним і чистим,
Серце п'янить і хвилює розквітле моє.

Приспів.

Земле моя, я люблю тебе в світі єдину,
Вірність синівську у серці постійно несу,
І вже ніколи не дам на поталу й руїну
Ніжну твою, незрівняно-чарівну красу.

Приспів.