Тя

Дима Политова 2
Наоколо е.
Кротко чака То да извърви
последното парче от авенюто си.
Идва
коронована,
опитомена,
без болка долу да свали
листата,
да погали капките, а
земята да залее с тъмна охра
и
със сладост
езика ни...