Муха

Евгений Юрьевич Герасименко
Шпарка не ляці да мёду,
Ведай ты аб гэтым, муха,
Мёд бароняць мухі злыя,
Раптам атрымаеш у вуха.
 
Ды і ў гной ляцець не трэба,
Там табе няма што дзеяць,
Як залепіць нос ды вушы -
Адкладзе, як будуць сеяць.
 
Лепш сядзі пад дахам, муха,
Сочыва рабі з шыпшыны,
Так пазбегнеш ты псіхозу -
Хай ядуць свае ажыны!