Новий Свiт. Пташинi казки -10

Свирина Нинель Анатольевна 1
    Новий Світ.
/ Пташинi казки /10.
************************
Казковий вечір знов настав.
Птах до Тетянки завітав;
на підвіконці знов присів;
новеньку казку гомонів...
"На світі різні є дива:
пташиний дощ іде, бува;
то діамантовий - з небес;
бува, хтось вмер, потім воскрес;
малює хтось на Небесах;
а хтось малює на полях;
чи хтось малює на воді...
Ікона плаче - буть біді.
На всі дива причини є.
Їх знає той, хто пізнає.
Та, ось, колись здійсниться диво:
Вода підніметься бурхлива,
й на береги старі як хлине;
в воді весь старий Світ поглине.
Злі люди, їх міста брудні
загинуть, в мить, у тій воді.
Земля очиститься водою. -
Назвуть це щастям, хтось - бідою.
Всемирне "хрещення" водою!
Земля не буде, більш брудною.
Весь бруд - на дні морів поглине.
Багато днів, відтоді, мине...
Та вийде, із води, земля.
Відродяться ліса й поля...
Заколоситься знов пшениця.
Життя прекрасне відродиться.
Обновлені і люди всюди
у мирі жити тоді будуть.
Брехні не буде, та панів"! -
Птах буркотів, та бубонів. -
"Не прихова ніхто думки -
всім будуть видні навкруги -
думки ті кольору якого;
не скривдить вже, ніхто, нікого!
Хрещені будуть всі Вогнем!
I зацвіте, мов, сад Едем,
Земля Нова, де нові люди
у злагоді всі жити будуть:
і білошкірі, жовті, темні. -
І збережуть, як Дім свій, Землю.
Такії дивнії дива!
У світі й не таке бува.
Здійсниться це обов'язково!"-
Закінчив Птах свою промову. -
"Ви ж, мої любі, засинайте,
в казкові сни свої пірнайте.
Хай Новий Світ вам, теж насниться.
Скоріш, Тетянко, сни дивиться!"
*******   / 25.07.2013 р. /