Думки i почуття

Любовь Берегиня
Мінливі почуття хвилюють мою душу –
Не завжди в них лелітки і лагідна блакить…
Коли їх водограй у вірші влити мушу,
Від цього щирий смуток, буває, в них бринить…

До того ж, ще й думки занадто різнобарвні,
Хоча живе з них кожна короткоплинну мить:
В одних – веселка грає, услід … не дуже гарні…
Між ними ница й мстива, мов шершень, пролетить…

Якби усіх відтінків вела людина облік,
Не вистачало б часу для рідних щось зробить,
Тому й фільтрує серцем, щоб злий психічний опік
В щоденних наших справах комусь не спричинить…

Ріка Життя мінлива й багатокольорова,
На жаль, ще забагато в ній бруду і сміття…
Людина має знати, що лиш тоді здорова,
Коли у неї гарні думки і почуття…

23.09.13