Колыбельная. Твоя душа... автор Елена Курелла

Красимир Тенев
Колыбельная. Твоя душа...
автор: Елена Курелла

Твоя душа на солнечной скамейке
Вдыхает запах скошенной травы.
Река тревог становится вдруг мелкой –
Так – тихий ручеёк у головы.

Душа твоя сквозь зыбкие ресницы
Ласкает взглядом бархатистый склон…
И тень скамьи по склону ввысь струится –
И вниз по лесенке нисходит сон…

Спи сладко, милая: повсюду Он!
==============================
Приспивна песен. Душата ти...

Превод на български: Красимир Тенев

На слънчевата пейка дъх поема
душата ти от свежата трева.
Реката на тревогите – смалена –
поточе тихо в твоята глава.

Душата ти през миглите си тънки
погалва с поглед склона кадифен...
И сянката на пейката се смъква –
по стълба ниско на съня във плен...

Спи сладко, мила: Той ще е навред!