Обикновени рисунки-68. По летни стъпки

Борис Калинов
Юли е...
През надвисналата жега-
(На метео-картата- в червено!),
промъкващи се  мисли за море...
Греховна нега.
Те идват крадешком, а после
 много бързо си отиват,
прогонени
от погледа към планината-
 наметнала  се
с всичките нюанси 
на синьо и зелено...
Просто- няма до къде!
А там-
над нея...  Сънените  облаци
прилягват,
щом уморени спрат
 да плават
с белите си лодки
в Синьото...
На синьото небе!

Б.Калинов- Странник
03. Юли 2013г.
Пловдив