Обикновени рисунки 69. Нещо в тишина

Борис Калинов
То е тиха тъга.
Отминала болка...
Наранила
крилото си
птица.
И само в очите ти
парещо гасне
следа
от изчезнала
в Нищото
светла
сълзица.
Без звук, без шум.
Спомен е...
И ако все още
отнейде се връща,
ти не залоствай
вратите,
а усмихни се,
макар и на ум...
Пусни го да влезе -
то си е в къщи.

Б.Калинов – Странник
16. Октомври 3013г.
Пловдив
Художник: Хенрик Мозес