Я пахощi акацii люблю

Вера Яковлева 5
 Я пахощі акації люблю.
 Куди там всім французьким ароматам!
 Купаюсь я у квітах весняних,
 Що з юності зростають біля хати.

 Стара, як світ. Та пахощі свої
 Дарує людям, наче дар кохання.
 Чуття родини і чуття села,
 Й пробудження від доторку світання.

 Дівчата ж ароматами пашать -
 Французькі, італійські насолоди.
 А я дивлюсь: акація моя
 Немов соромиться своєї вроди.

 Весна навкруг. І світ далеких мрій
 Десь губиться в туманах-міражах.
 Акації, ромашки і волошки -
 Мій світ дитинства, наче в вітражах.

 Що може бути краще, ви скажіть,
 За ці чудові, милі серцю віти?
 Так хочеться на світі ще пожить
 І дати серцю мріяти й любити.