Ревност

Милена Йорданова
Ще те убие ревността. Ще те убие,
тъй, както други преди теб погуби.
С два напръстника пепел ще покрие
цвета на дяволските пеперуди.
Ще стане черна песента, люляла
на залезите дългите въздишки.
Смехът ще спре да бъде огледало
на детелините четирилистни.
Ще хапят змийски вечерите будни
и дупки ще отварят в тишината.
Защо? Щом моите целувки лунни
угасват недокоснати във мрака.