Экзамен нашей жизни тленной

Дмитрий Кречет
В помпезній сивості думок,
В затравленій плеяді істин
Ми душим все, що й не було,
Складаючи життєвий іспит.

Комусь він здасться надлегким,
А хтось дійде до середини.
Його приймають в нас роки -
Та надають звання Людини.

Цей іспит в кожного один -
Яким би не було завдання.
В безмірній важкості годин -
Ти сам на сам. Твоє змагання.

Ніхто не прийде, не підкаже
Навпроти чого ставить хрест.
Пиши собі під впливом вржень
Свого життя одквітлий тест.

02.07.2013