Каламбур на беларускай мове - 71

Леонид Ганчаров
 Каламбурная парада  каваліхі адзінокай сяброўцы Леры аб карысці кавы

 Сяброўцы Леры так казала   КАВАЛІХА:
 "Няпраўду кажуць урачы, што  КАВА  - ЛІХА.
 Чароўны пах, што вылучае КАВА, ЛЕРА,
 За столік твой заўжды  прывабіць КАВАЛЕРА."

 *****
 Каламбурный совет  жены кузнеца  одинокой  подружке Лере о пользе кофе

 Подружке Лере так говорила жена кузнеца:
 "Неправду говорят врачи, что кофе - лихо.
 Волшебный запах, что выделяет кофе, Лера,
 За столик твой всегда приманит  кавалера."