Зл таю в небо

Надежда Рубан
          Злітаю  в  небо.

Безкрая  гір  краса  мені  приснилась,
Смереки  й  бук  убрані  в  білизну,
Ще  з  юних  літ  у  серці  закріпилась,
Карпат  та  врода,  що  досі  наяву.

Туманом  білим  все  залите,
Дорога,  ранок,  тиша  і  яри,
Де  поле  все  копицями  розбите,
Де  трави  під  дощами  полягли.

Так  жадібно  вологу  гір  вдихаю,
Трембіти  й  скрипки  чую  спів,
Всім  серцем  і  душею  відчуваю,
Трав  спілих  запах  із  полів.

Я  знову   полонинами  блукаю,
Сьогодні  в  світанковім  сні,
І  зайчик  на  узбіччі  плаю,
Ідуть  до  школи  дітлахи  малі.

До  вас  я  руки  й  серце  простягаю,
Смерек  вічнозелених  і  ялин,
Злітаю  в  небо  синє  і  безкрає,
І  просинаюсь  в  травах  полонин.

автор: Н.П.Рубан.