Кола

Евгений Юрьевич Герасименко
Поўны месяц у небе
Ноччу прыкрыў зоры,
Быццам тое кола,
Нібы лодка ў моры.
 
Але калі лодка -
Колы не патрэбны,
Бо плыве салодка,
Адлівае срэбрам.
 
Срэбра жоўты колер,
Выглядае смешна,
Толькі знічкам зыркім,
Засталося месца.
 
Зараз казка ў небе,
Без дамоўных сродкаў,
Коціцца як кола,
Дый плыве як лодка.