Спека

Мария Ридкоус
Надворі спека, плавиться асфальт,
Тікають всі в Туреччини, Єгипти.
Застрягла бабця у сусіднім ліфті,
І чутно крик:"Зурочили стократ!"

Змарнілий кіт рудіє на даху,
Кружляють понад стріхами ворони,
На шворці сохнуть білі панталони,
А бабця скаржиться на доленьку гірку.

Дістану з антресолі сині лижі,
Облущилася фарба - не біда.
Немає снігу, літо - от шкода.
Згадаю всі синці, удари, грижі...

Покличу друзів і піду в похід.
Палатка, дві гітари, дикі танці.
Застерігала друга :"Не впивайся."
То ж літо, вип'єм Коли, все як слід!