Не сплю

Ольга Карташова 2
Не сплю, та й годі. Доки ж воно буде?
Вже обважніли стомлені повіки,
Вже стало тепло й солодко у грудях,
А сон не йде - мов хто за ковдру смика.

Застрягло слово в пам*яті. як свердло,
Та й точить мозок, щоб дістатись рими.
Ой, як набридло все. Бодай ти щезло,
Оте натхнення з віршами своїми.

Але, як завше, виринаю з ліжка,
Беру чернетку, ручку, та й сміюся.
Лечу на кухню, ніби тишком-нишком,
Та син прокинувсь: "Вам не зле, матусю?"

- Ні. Добре, синку.Спи собі, дитино.
Хоч тій дитині нині вже за тридцять,
Та невтямки йому - в таку годину
Чом через вірші матері не спиться?

І плинуть - плинуть рими проти ночі.
Натхненні зорі зиркають на хату.
Напевно досить. Спати ще не хочу,
Але піду безсоння колихати.