Падарожжы

Светлана Кабанова-Рожко
Мы ўранку
да нябёс
паляцiм,
Цемра б’е
наперакос –
асьвяцiм!

Па блакiце угару
пабяжым,
Я куточак прыбяру –
сьцеражы!

На нябёсах
колаў сем –
палiчы,
Ды таксама
пеклаў сем
уначы.

Адрачыўшысь ад начы
навiной,
я спрабую ўцячы,
ты - за мной.

Да блакiтнана кутка,
да мяжы
пабяжым мы наўпака,
пабяжым.

А ўранку да нябёс
паляцiм,
Сонейка аблокаў скрозь
зiхацiць!